Gebelik hakkında herşey bu blogda...

11 Haziran 2012 Pazartesi

Gebelik Şikayetleri İçin Şifalı Bitkiler


gebelikte şifalı bitkiler

KANSIZLIK

<> Yulaf, bezelye, fasulye, soya fasulyesi, ıspanak, pancar, hindiba çok yararlıdır.
<> Sabahleyin aç karnına yarım bardak suyla karıştırılmış bir kaşık bira mayası içiniz.
<> Yemeklerden önce bir kaşık süzülmüş bal yiyiniz.

<>Kaynatacağınız bir kase suya şunları katınız: 2 tutam gül yaprağı, 2 tutam biberiye ( sapları ve yapraklarıyla ), 1 tutam yabani mercanköşk ( çiçekli uçları ).  Ateşten çekip, üstünü kapatın ve 5-7 dakika kadar demlenmeye bırakınız. Karıştırıp, günde 2-3 fincan içiniz.




İDRAR TORBASI İLTİHABI (SİSTİT)

<> Tomurcuk halindeki lavanta çiçeğini ve yabani kekiği demlendirip, lavaj (dış yıkama) yapınız. Hoş bir serinlik duyacak ve rahatlayacaksınız, ama hiç bir zaman günde ikiden fazla lavaj yapmayınız.
<> Bir miktar suya bir kaşık süpürge otu çiçeği, bir kaşık ardıç karıştırıp, 10 dakika kaynattıktan sonra bir kaşık yabani kekik ekleyiniz. Ateşten çekip üstünü kapattıktan sonra 5-7 dakika kadar demlenmeye bırakınız. Karıştırdıktan sonra aç karnına her gün birkaç fincan içiniz.


GEBELİK MASKESİ

<> Kaynamış ve sonra da ılıtılmış 1 litre suya bir avuç dolusu ebegümeci atınız ( hem yapraklarını hem de çiçeklerini); 24 saat bekletiniz. Sonra yüzünüze ılık kompresler uygulayınız.
<> Her üç günde bir, yumurtanın sarısını çırparak yarım limon suyu, bir kaşık süt ve bir kaşık süzülmüş balla karıştırıp, 20 dakika süreyle yüzünüze bir maske yapınız.
<> Yarım litre suya 3 kaşık ebegümeci atıp, 10 dakika kaynatınız. Aç karnına günde iki fincan içiniz.
<> Midenizi ve bağırsaklarınızı yoracak besinler yemeyiniz.
<> Saf ve alerji yapmayan sabun, krem ve kozmetikler kullanınız.


SAÇ KIRILMASI

<> Özellikle greyfrut ya da limon suyu içmek yararlıdır.
<> Karabuğday lapası yemek de yararlı olur.


HAZIMSIZLIK

<>Yemeklerden önce bir fincan sebze suyu ya da yağsız et suyu içiniz.
<> Bir miktar su kaynatıp içine şunları katınız: 2 tutam papatya çiçeği , 2 tutam melisa yaprağı. Ateşten indirip kapağını kapattıktan sonra, 5 dakika demlendiriniz. Süzüp; hep yemekten sonra içiniz.


HAVA YUTMA VE MİDE ŞİŞKİNLİĞİ

<> Bir kapta kaynatacağınız suya şunları katınız: 2 tutam rezene tohumu , 1 tutam yabani kekik. Ateşten indirip, üstünü kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakınız. Süzüp, her yemekten sonra içiniz.


AŞIRI DERECEDE İŞTAH AÇILMASI

<> Açlığınızı bastırmak için kereviz, rezene, elma yiyiniz.
<> Her yemekten önce, bir kaşık kibritotu suyunu üç kaşık ılık suyla karıştırarak içiniz.
<> Bir kapta kaynatacağınız suya, üç tutam papatya atınız. Ateşten kaldırıp, üstünü örttükten sonra 7 dakika demlendiriniz. Süzüp, öğle ve akşam yemeklerinden önce birer fincan içiniz.


DOKULARDA SU BİRİKMESİ ( ÖDEM )

<> Yarım litre suya 3 tutam rezene ( kök ve doğranmış bitki olarak ), 3 tutam kiraz sapı karıştırıp, 5-7 dakika kaynattıktan sonra, 6 tutam mineçiçeği yaprağı ekleyiniz.  Ateşten indirip, üstünü örterek 10 dakika demlendiriniz. Süzüp, aç karnına günde 2 fincan içiniz.


ZAYIF SAÇLAR

<> Yarım litre saf sirkenin içinde, 100 gram yabani kekiği bir hafta süreyle dinlendiriniz. Süzdükten sonra bu suyla her gün saçlarınızı oğuşturunuz.
<> Saçlarınızı normal saçlar için hazırlanmış bir şampuanla yıkamadan önce mısır yağına bulayınız.
<> Her gün biraz zeytinyağı konmuş ve limon sıkılmış, 200 gr kadar rendelenmiş havuç yiyiniz.

DERİDE ÇATLAMALAR

<> Her sabah göğüs, karın ve kalçanın üzerine bademyağıyla masaj yapınız.
<> Her akşam bir bardak kaynamış suya koyduğunuz 4 parça kekik otunu derinize sürüp, emilmesi için 5 dakika bekleyiniz; sonra soğuk suyla siliniz.
<> Özellikle göğüsteki çatlamayı önlemek için, haftada bir kez güzellik maskesi uygulamak yararlı olur.


BASUR

<> Bir litre suyun içine iki avuç dolusu yulaf tohumu döküp, 10 dakika kaynatınız. Süzünüz ve bir fincan akşam, bir fincan da sabah aç karnına içiniz.
<> Bir litre suyun içine 100 gram ceviz yaprağı koyup, 15 dakika kaynatınız. Süzdükten sonra soğumaya bırakınız. Daha sonra üç kaşık gliserin ekleyip, elde ettiğiniz merhemi anüse sürünüz.


DİŞ AĞRILARI

<> Pişmiş keten tohumlanyla lapa yapınız ve ağrılı diş etlerine uygulayınız.
<> Ağrı bir çürük dişten kaynaklanıyorsa, oyuğu bir karanfil tanesi ile tamponlayınız.



MİDE YANMALARI


<> Öğünlerden önce bir çorba kaşığı zeytinyağı içiniz.
<> Öğünler arasında ve geceleri küçük fincanlarda ılık süt içiniz.
<> Meyankökü çiğneyiniz ya da meyankökü özütü içiniz.


KABIZLIK


<> 300 gram suyun içine 5 kuru erik, 5 kuru incir koyunuz. Bir saat, suyunu sık sık değiştirerek kaynatınız. Ateşten kaldırıp, ağzı kapalı olarak bütün gece demlenmeye bırakınız. Sabah aç karnına erikleri ve incirleri yiyiniz ve suyunu içiniz.


KRAMPLARA KARŞI

<> Yoğurt yiyiniz ve süt içiniz. Portakal, limon sıkıp içiniz.
<> Sabah aç karnına, yarım bardak ılık suda eritilmiş bir çorba kaşığı bira mayası içiniz.
<> 3 parça rezene, 2 parça melisa (oğulotu) karışımını, bir fincan suya koyup kaynatınız. Ateşten kaldırıp, 5 dakika demlenmeye bırakınız. Süzünüz ve yatmadan önce içiniz.
İçtikten sonra hemen yatmayıp, kısa bir yürüyüş yapınız.


AYAKLARDAKİ ŞİŞLİKLERE KARŞI

<> Yarım litre suyun içine bir çorba kaşığı kıyılmış yabangülü meyvesi ve bir çay kaşığı kiraz sapı koyup, 10 dakika kaynatınız. Süzünüz ve yarısını akşam yatmadan önce, yarısını da sabah aç karnına içiniz.


UYKUSUZLUĞA KARŞI

<> Akşamları, hafif ve sindirimi kolay yiyecekler yiyiniz. Yemek yedikten sonra hemen yatmayınız. Yemek sonrası kısa bir yürüyüş yapınız.

<><> 2 tutam portakal çiçeğini, 2 tutam ıhlamur çiçeğini, 2 tutam gelincik yaprağını, 2 tutam kediotu kökünü bir çay bardağı suya koyup, kaynatınız. Ateşten indirip, üzerini örterek  5-7 dakika demlenmeye bırakınız; süzünüz ve bir fincan akşama doğru, bir fincan da gece yatmadan önce içiniz.

TANSİYON DÜŞMELERİNE KARŞI

<> Bol miktarda saf meyankökü yiyiniz.
<> 2 tutam biberiye dalcığı ve yaprağını, 2 tutam akpelin çiçeğini bir çay bardağı suda kaynatınız; üzerini örterek 5 dakika demlenmeye bırakınız. Süzdükten sonra balla tatlandırarak, günde iki-üç fincan içiniz.